F12berlinetta - най-бързото ферари в историята (ВИДЕО)


F12berlinetta - най-бързото ферари в историята (ВИДЕО): Ферари определено е марка кола за ценители на автомобили. Последното бижу с емблематичното "черно конче" на капака носи наименованието F12berlinetta. Какво характеризира колата? Отговорът е лесен. Това е най-бързото ферари в 83-годишната история на компанията.
F12berlinetta е с 12-цилиндров двигател. Машината ускорява от 0 до 100 км/ч за едва 3,1 секунди, а максималната скорост достига 340 км/ч. Техническите характеристики пък са по
следно поколение. Карбоново-керамични спирачки, системата SCM-E, регулираща окачването, новите системи E-Diff, ESP Premium, F1-Trac, както и най-добрата версия досега на ABS. Комбинраният разход на гориво пък е 15,7 л/ 100 км.
На пистата "Фиорано", която е известна като "Нюрбургринг на фераритата", F12berlinetta се представи зашеметяващо. Колата премина през трасето за 1 минута и 23 секунди, което е най-доброто постижение на шосейно ферари в историята.
Външният дизайн пък е дело на Ferrari Styling Center и Pininfarina. Той се отличава с невероятна аеродинамика и въздушни отвори, вдъхновени от авиацията.

HERO DYD

Коментари

Популярни публикации от този блог

Unsatisfied By Record Profits, Oil Giants Demand $2 Billion Tax Cut To Drill In Alaska